Pengikut

Khamis, 30 April 2009

TIPS UNTUK JADI BLOG HITS




Zieha mmg mengikuti blog bro en_me nie..sebab blog dia lain daripada blog yang lain..


bro..zieha dah minta izin kenns gan bro hari tu pasal story nie..hehehehe.


Oklah pada kawan-kawan ku yang masih baru dalam dunia bloggers dan yang sedang addicted berbloging mesti nak tau kenns petua2 nak jadi blog kita hits..so antara soalan2 yang kadang2 bermain di fikiran kita...

'mcm mana nak bagi blog hit?'

'mcm mana nak bagi org suka kat blog kita?'

'kenapa blog kita ramai orang yang tak sudi nak komen?'

'mcm mana nak suruh blog kita ramai follower?'

pernah tak anda semua terlintas untuk memikirkan perkara2 ini..hehehe..

kadang2 ada juga terfikir..dulu2 la masa tengah nak belajar buat blog nie..renung jauh tu......depan pc...hehehe..asal la yek blog aku nie tak ada orang nak tengok??

So..nak tahu jawapannya..jom kita layan tips2 untuk menjadi HITS

1. letak gambar atau foto yg berkenaan topik

2. guna ayat-ayat ringkas (walaupun gambar dah cun, ceritalah sikit dehhh)

3. berkenaan realiti kehidupan

4. jangan terjah dan kutuk-kutuk sesiapa kalaupun kita benci sangat (jangan sebut nama)

5. jangan jaga tepi kain-kain ittewww

6. jangan gedik-gedik komen blog orang

7. kalau tahu orang itu blogger jenis kurang ajar, elakkan mereka

8. jangan gatal-gatal tulis blog pasal orang lain, sebab kat sini bukanlah tempat mengumpat gosip gitu


9. blog lah selalu, hari-hari pun tidak mengapa ( less blog a day, will keep friends away)


10. kalau nak pinjam gambar atau trademark dia dalam blog kita, tanya dia dulu (bro en_me..zieha dh minta izin kan..hehehe..dah display dah nama en_me..mesti pass nie en_me bertambah ramai kengkawan,gitewwww)


Akhir kata..biarlah blog aku tak popular pun...asalkan diriku bahagia dengan caraku sendiri untuk..menulis..dan menulis dalam blog tanpa hentinya..cewahhh...kalau dah lama tak berbloging tu tandanya

uppsss..

sibuk gan xtiviti lain...daaa

"Selamat Bercuti dan Berhari Minggu dan Selamat Hari Pekerja "


7 ulasan:

  1. tq for the tips,zieha..hopefully my blog follows the criteria...tapi noy xde lak terfikir nak mempopular kan blog..takut tak ter-catch up ngan followers..

    anyway,i love ur blog..suka bloggers yang rajin simpan gambar and update..

    ps:selamat hari buruh...kat brunei tak cuti..waaa

    BalasPadam
  2. Bagus juga info camni..thanks

    BalasPadam
  3. zieha-noy
    i pun suka baca blog u:)tapi i nie tak la selalu update..hopefully u enjoy my stories..thank you noy:)muahsss

    BalasPadam
  4. zieha-mama_zureen
    u r almost wellcome dear:)

    BalasPadam
  5. good tips zieha... btw...salam perkenalan kembali dari Johor...:)

    BalasPadam
  6. Emmmm...
    sy berblog sekadar suka2...
    sekadar kenangan sndiri...
    jd, sy tidak berapa kisah kalau blog sy tidak popular....

    Tp, bila ada yg mengikuti...
    sy hargai sgt...
    termasuk kak zieha...

    TQ kak!!
    :)

    BalasPadam

anda suka?teruja?pelik?prihatin?sedih?gembira?excited?
geram? benci? ingin tahu? apa lagi silalah mengomen .. :)