Pengikut

Ahad, 31 Mei 2009

DEBARAN SEORANG PENGANTIN

~ HEHEEH..MCM BERKAWAD LA PLAK..KIRI- KANAN,KIRI-KANAN..HEEE..AKAK..CANTIK HAND-BAG AKAK TU...:p AT LAST...
"SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT DUA PUPUKU..SEMOGA AZURA KEKAL BERKASIH SAYANG BERSAMA ABG TUDM KESAYANGANMU HINGGA KE AKHIR HAYAT..AMINN:)"~


~AKAK2 DAN MAKCIK2 NIE PUN..SAMA2 NAIK..UPSSS..HANTARAN WARNA MEROON..ARRR~



~AT LAST..PENGANTIN LELAKI..BERARAK..NAMPAK KAN DEBARAN PADA MUKANYA..HEHEHE..FIRST TIME..LA KATAKAN:)~


~ NIE PANGKAT ABG KE ADIK KER GAN ZIEHA NIE?? HEHEHE,,BANG ,,CANTIK BAJU..SENYUM LA SKIT..NAK MASUK BLOG NIE..HEHEHE~



~ALRIGHT...BERMULALAH SESSI BERARAK PENGANTIN TUDM...~


~ PENGANTIN LELAKI MASIH BERBINCANG LAGI TU..APA LAGI YANG TAK OK MAKCIK??..OK DH KAN..HEHEHE~


~PENGANTIN TGH BERDEBAR2, BERPELUH2 TU..APA LA..YANG SEDANG DIFIKIRKAN~


~ SABO YE ..NAK POSING DULU GAN PENGANTIN LEH?..HEHEHE..ERRR..MANA SATU PENGANTIN NIE..HEHEHE~


~HEHEHE..TENGAH READY UNTUK BERARAK~



Kawan-kawan semua..jom kita layan gambar je lah untuk hari nie ye..gambar nie diambil sewaktu zieha pegi kenduri 2 pupuku..azura yang telah bertemu jodoh gan abang kesayangannya,,alhamdulillah..sowyy..gambar azura tak sempat nak amik.Sempat berJumpe..dengan pengantin perempuannya tapi gambo azura tak sempat nak amik la..asyik sebok melayan kerenah si firas..yang selalu..memerintah ibunya..hehehe..sabo jela..kalau ada anak kecik mcm nielah ..
dah last2 nak balik baru leh shoot..skit2 untuk kenangan...


Sabtu, 30 Mei 2009

SEPETANG DI OLD TOWN COFFEE???







PETIKAN DARI HARIAN METRO :28 MEI 2009

"KUALA LUMPUR: Berhati-hati apabila menjamu selera di restoran milik pengusaha bukan Islam berikutan siasatan pihak berkuasa mendapati ada antara sijil halal yang tertera pada premis perniagaan berkenaan palsu dan dibeli daripada pihak tertentu pada harga mencecah RM5,000 sekeping semata-mata untuk menarik kedatangan orang Islam menjamu selera di premis mereka.Difahamkan, penyebaran sijil akuan halal itu mendapat permintaan tinggi di kalangan pengusaha restoran milik bukan Islam bermasalah berikutan pemilik tidak perlu mematuhi syarat dan prosedur pensijilan halal yang ditetapkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sebelum ini.
Berdasarkan siasatan, sijil akuan halal yang tidak diiktiraf Jakim itu kini dimiliki hampir 50,000 premis makanan terutama pengusaha restoran bukan Islam di seluruh negara.Jurucakap Halal Industry Development Corporation (HDC) berkata, pemantauan dan siasatan dilakukan di beberapa premis makanan mendapati sijil halal tidak sah berkenaan diedarkan individu tertentu yang menjualnya untuk mendapatkan keuntungan lumayan."


ALAMAK...baru aku port kat old town white coffee (bukan kopitiam arrr) minggu lepas..hmmm..nie yang ragu2 nie..mulalah pikir macam2...patutlah roti bakar demo2 sedap2..siuttt...alahai..Selama nie memang aku ok je makan ROTI BAKAR dan minum kat sana,,,tapi bila baca berita semalam..rasa was2 plak..hmmm..fikir2 dan renung2lah..pas nie kena berhati2 ..lah..Citer kedai kopitiam memang dah lama zieha dengar yang makanan dia tak halal..cuma coffee je yang halal..So kawan2 sekalian..apa pendapat korang ye..???

Rabu, 27 Mei 2009

KASUT VANTAGE




Cantik tak kasut vantage nie..??? hagerrr dia lebih kurang RM 90++ after less 30%..
Kasut nie limited edition tau..so sesiapa yang berkenan tu
bawak2 lah ziarah kat mana2

butik vantage yang berdekatan gan tempat anda...cewahhh..
uihhh asal aku nak promote kasut diaorang nie..hehehehe..
sebenarnya saje je nak

hapdet kat dalam blog zieha nie...dah kekeringan idea woiiii..??
toleeee..toleeeee..toleeeee... (tolong) hehehehe
Jadinya sesiapa yang selalu attend dinner ke,ada function ke, ada show ke
leh lah beli kasut tu..boleh lah dikategorikan cantik n simple tau...hik3x

Sabtu, 23 Mei 2009

TEKA YANG MANA SATU:P


JENG..JENG...kawan2 sekalian..cubalah teka..mana satu keta terbaru zieha..ye..hik3x
bukan bermaksud nak menunjuk..tapi zieha suka sangat pada kereta terbaru nie..lama dah ngidamnya..barulah dapat..setelah bertahun2 keja..
akhirnya dapat rezeki beli keta baru...syukur alhamdulillah
hik3x
Gambar nie zieha amik masa hantar keta gie services...
Oklah ini sahaja yang zieha dapat enter-frame kan gambar terbaru kereta k.zieha
yang lain2..tak yah la...cukuplah ianya sebagai tatapan hakmilik peribadi dan tontonan ku sekeluarga..hik3x...
insyaallah...mudah2an kereta baruku ini tidak memberi masalah padaku..
semoga kau sentiasa sihat dan berbakti pada tuan baru mu ini ye....
drive smoothly..dear....brooooommmmmmmm
"THE POWER OF DREAMSS"......

Rabu, 20 Mei 2009

KUCING PON TERUJA TGK KETA:)


heee..cuba u olls tengok kucing hitam tu..kemain lagi best port landing dia..hik3x
nak tahu kenapa????
haaaa..kalau u olls nak tahu kucing "ujang" (nama meow nie ujang) nie teruja tengok
keta baru k.zieha...hik3x...
guess mana satu keta k.zieha ye??? hehehehe....surprised...

Ahad, 17 Mei 2009

THANK YOU TEACHER!!

Sempena Hari Guru..zieha nak wish selamat hari guru , buat2 cikgu2,guru yang banyak menabur bakti dan jasa..Jasamu akanku kenang..anak muridmu ini je..yang malas nak belajar(hik3x)..,nakal,suka ponteng class(penah buat tu...hik3x),kena denda..mcm2lah..
oklah kawan..dikesempatan ini zieha nak listkan..sekolah 2 yang pernah zieha sekolah dulu start dari darjah satu..hingga masuk university....

1. Sekolah Rendah Damansara Utama, Petaling Jaya
2. Sekolah Rendah Damansara Jaya, Petaling Jaya
3. Sekolah Menengah(P) Assunta, Pertaling Jaya
4. Universiti Teknologi Mara(UITM)

Salah satu sekolah yang banyak kenangan manis bagi diri zieha ialah masa zieha sekolah menengah dulu...Mula2 mmg tak nak masuk sekolah tu sbb sekolah tu dulu sekolah kristian..(mcm2 ala2 methodist la...)

After penilaian,..zieha kena panggil gan gurubesar sebab dapat result best kan..(hik3x..puji lah diri sendiri..gurubesar tu pun zieha dah lupa nama dia ..tapi seingat zieha dialah yang suggest zieha masuk sekolah tu sebab, dia kata sekolah tu bagus, dan zieha boleh jadi pandai..hik3x
dan yang terlebih terharunya gurubesar tu cakap zieha antara student yang terpilih untuk memasuki sekolah assunta tu..
waaaaaaa...
ye..ke..cikgu??..
ingat lagi ..gurubesar tu kata,lepas SRP nnti zieha leh lah masuk MRSM ataupun kolej tengku kursiah...masuk sekolah tu sementara je..untuk jadi pandai..katanya lah
last2..terjebak lah zieha kat sekolah tu...wahhh..terlebih sudah..dari SRP terus ke SPM..hehehe..suka sangat..kira ok la sekolah nie..tak yah masuk asrama pun leh jadi pandai..hik3x(lagipun aku tak sanggup berjauhan gan parents..dok asrama nie..maklumlah anak manjalah katakan..hik3x)

Masa masuk form 1..diriku kehairanan..kenapalah semuanya student2 perempuan ..huhuhu..bosannya..ialah selama nie..zieha kan sekolah mix(campur).
Timbul perasaan nak tukar sekolah plak..rasa tak kena pada jiwaku..tapi my father kata..
nak belajar ke..?nak main2..?aku pun ikut jelah..perintah bapaku itu..huhuhu,walaupun dihati ini..tak suka akan sekolah tu..

Akhirnya aku dapat menyesuaikan diri ,,dan sangat teruja pada sekolah assunta..bangga..menjadi anak murid ,,sebab cikgu2 kat sana bagus.2. glemer aper..hik3x..
Time yang paling best bila masuk class SRT( class memasak...waaaaa..best oooooo..)kalau part memasak..mmg aku suka..dan akulah paling suka buat kek,buat pastry,buat kuih...masa tu..
kalau kat luar class memang bau...sungguh mengancam,,...habis je time class..leh makan..masakan diri sendiri,..sambil masak ,kitaorang menjahit gak(part nie yang paling aku bosan sangat..sbb ayer tanganku..bukan menjahitla....
Bayangkan...skirt aku tak mcm rupa skirt...punyalah lama nak menyiapkannya...alahai....class menjahit nielah yang paling aku tak suka nak masuk,,,,hik3x

Cuma..yang tak bestnya..bila time masuk dewan..masih lagi ada tanda...+(cross...)..cessss..nampaknya,,sekolah nie malaikat tak masuk la....
Nak buat camna tu...???..tapi alhamdulillah...imanku masih kuat..kerana ustazah2 masih ada disana,,setia memberi ajaran pendidikan islam..kepada student2 islam..Alhamdullillah,pelajar2 islam tidak terpesong..walaupun..setiap hari guru besarnya(sister enda)..ada menyanyikan lagu berbau kristian...ishhhh..apa nie...buat dekk..je,,yang penting aku belajar...
Satu je aku nak puji sister enda nie...dia kelakar..dan buat pelajar2 semua happy dan suka pada beliau..very caring n memang seronoklah dengar dia bercakap..i learned good english from her..hehehee( terror lah skit2 ...)


Akhirnya..sister enda..nak pencen..dan digantikan dengan gurubesar baru iaitu Puan Alainal.Ramai student yang sadizzzz..yelah..hilang sudah celoteh sowa..sister enda..yang ceria itu.. dan ini satu petanda yang sekolah Assunta..akan berubah..lets see how Puan Alainal goes...and alhamdulillah .assunta..still the best school in PJ...(masa zaman i lah..zaman skrg..tak tau la...apa sudah jadi)
THANK YOU..ALL OF YOU..FOR BEING A GOOD TEACHER ...U ALL R THE BEST!!

Buat kawan2 semua yang nak tahu sekolah zieha dulu..jom layan video nie...nielah sekolah zieha dulu..hik3x....(sila abaikan lagu tu ye,,,bunyi......mcm ala?????......



video

Sabtu, 16 Mei 2009

KENDURI MENYAMBUT MENANTU PLAK

~WAJAH PENGANTIN YANG DAH MELAYARI BAHTERANYA..I WEEK ALREADY YEAHH
SELAMAT PENGANTIN BARU..HIK3X)


~INILAH DIA MENU SPEACIAL PEKAN,PAHANG..DAGING OPOR~


~ CUCU KESAYANGAN MAK DAN ABAH~ WAHHH KEMAIN SEDAP KO HIRUP CENDOL FIRASS...~


~ MAK ZIEHA TU ..TGH LAYAN FIRAS..HEHEHE..IBU SIBOK AMIK GAMBAR~


~ HABIS LAUK-PAUK DIKERJAKAN OLEH KAMI..HIK3X~


Ingat tak minggu lepas zieha ada hapdet pasal kenduri
kat tepi kedai..heheehe..Lunch hari nie zieha pergi lagi hantar parents ke kg ubai, pekan .Kali nie kenduri tuan yang sama, tapi belah menyambut menantu plak(pihak lelaki)..

Bila zieha attend kenduri nie, rasa best skit..sebab berhidang..dah lama kan tak merasa kenduri yang berhidang nie(melainkan kalau dok sit VIP) HEHEHE.Suasana begini memang jarang masyarakat Malaysia nak buat dah..mereka lebih suka cara catering..dari berhidang..itu yang nampak kenduri sekarang kurang happening..kot..

Ok kawan2..korang layan gambar je la ye...perut pun dah kenyang..
jadinya SUKA HATI!! WAKAKAKA:)

SIAPA JUARA YE?


Zieha bukannya fanatik AF7,cuma disebabkan malam nie tak ada programe yang menarik..so layan TV je lah..huhuhu..berbalik pada AF7 nie,,siapa ye bakal juara..
ada transformasikah mereka2 ini??HEHEHEE..layan je..tv tu,,wakakakakaka
ok i think the winner should be..IF I YANG JADI JURI, I AKAN PILIH
1) HAFIZ
2) AIRILL<--------------(BUDAK NIE BYK VOTE NIE..MYBE DIA KOT JUARA..)
3)ISMA

Rabu, 13 Mei 2009

KENDURI DI TEPI KEDAI

~ jeng2..inilah anak tokeh kedai nie..hehehehe SELAMAT PENGANTIN BARU~


~ apalah yang makcik2, akak2 tengah rancak berborak tu...?wahh..pangantin pun dah sampai~


~ wah! nampaknya kaler dinding kedai pun dah make over..hehehe..merah pink lagi~


~pakcik..apa menung2 tu?meh la kita menjamu selera....daging oporr dah terhidang untuk kita tu~


~ Suasana gotong royong nie jarang dah ada kat bandar-bandar~


Cuti sabtu baru nie, zieha berkesempatan menghadiri majlis kenduri kendara oleh puak2 orang UBAI,PEKAN PAHANG..HEHEHE, koi bukan orang pekan arrr,
koi orang..belah2 JERANTUT..HEHEHE
hantar parents je ke kenduri tu, sambil2 makan la...hehehe..alang2 dah jemput..anak,menantu,cucu pun interframe sekali,
hehehe, zieha mmg kenai gan tokeh kedai nie..sape tak kenal
"RESTORAN KITA"..
kalau penduduk kuantan mesti tahu mana restoran nie,,betul tak?
Tiap2 pagi restoran ini menyediakan roti canai..kalau dulu lagi sedap..tapi sayang penebar roti canai yang asal(seorang perempuan) telah kembali ke rahmatullah..
Sekarang rasanya pengganti penebar roti canai tu diganti oleh puak-kerabat dia gak kot..tapi
kali nie lelaki yang menebar roti canai tersebut..
Oklah..kawan2 jom kita layan je lah gambo suasana kenduri-kendera di tepi kedai plak
hehehe....
gambo koi..tak der nak interframe..rasa..malas nak bergambo hari tu..jadinya koi
amik gambo persekitaran majlis kenduri tu je lah..

Sabtu, 9 Mei 2009

BUAH HATIKU-SELAMAT HARI IBU









"hari ibu"????
..hari2 pun leh sambut..yang penting..kita sebagai anak harus menghargai jasa kedua ibubapa ..kita..betul tak?
hehehe..apa2 pun..pada ibu2 dan sahabat2ku...mesti ada kenangan manis bersama ibu kita..
dan sekarang zieha pun dah jadi seorang IBU..yeyeyeye....dapat pahala:)
Terimalah award mom ini dariku khas untuk semua
sahabatku2 yang telah menjalani kehidupan sebagai seorang
IBU/MAMA/UMMI/MAMI/MAK/ ...

I BEEN TAGGED-9Q

Since noy had tagged me and say that iam very rajin jawab tagged (hehehe..yer ke noy..rasa i antara buddies yg paling tak rajin..menjawab..heheehe..jgn mare ye..but demi kerajinan ku..zieha buat gak tagged hari nie...as ur wish..thank you dear...muahhhsss ,i really appreciate putting my name walaupun dikau jauh di mata ini..tapi dekat di HATI...:) THANK YOU

If you can be an animal, what will u be? Why?

A cat coz cat is an animal that GOD..LOVE most..hehehe..:)


If you robbed a bank, what do you want to do with the money?


hehehe..i)dok goyang kaki la..jadi "mem kaya segera"..sambil belai2 kucingku..hehehe
ii) Enjoy with the money..but.....iam not gonna robbed a bank la..
kalau enjoy gan money tu..nanti tak berkat..duit curikan..hehehe:p


If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?





Hey!!..iam in PARIS rite now...hehehe:)
Y??
OHH..this place is very lovely place to shopping...shopping..


If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?
Dying?? Oh No..I FEELING no mood to EAT la....huhuhuhu






If you can only kill one person in this world, who is the person? why?


one of from this country who hate ISLAM most..i will kill them!!!

If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?
do i have time for this??..OH NO..iam out of time..alhamdulillah iam STILL alive ..right now..AMIN





If you can date celebrities, who is that person? why





hee,main magic2 plak gan oprah..hope tom cruise not doing that to me..



If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?

heyy..i miss this time,,should that be?? and come back to me again ??
..bayi bersih dari dosa..sesuci...sucinya..amin:))


If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?
yeee..haaa..this tagged goes to...
Jeng..jeng..
Y 7??
all of my blog buddys is my friends..So iam very glad to keep in touch with
u all here,,and those who visiting my blog
U BEEN TAGGED..
HEHEHEHE:)


Khamis, 7 Mei 2009

SELAMAT TINGGAL WIRA KU

Tanggal 6 Mei 2009 merupakan saat akhir aku bersama wiraku..dia tersangat istimewa..
kerana dia pun sangat sayangkan aku..
aku pun sayang dengan dia..
tapi apa kan daya..dia terpaksa aku tinggalkan kerana telah dimiliki oleh orang lain..
ohhhhh sedihnya...banyak jasa dia pada ku...
banyak kenangannya bersamaku.
dia selalu bawaku berjalan-jalan ke sana - kemari..
tanpa jemu-jemu..
ketika kau sakit..akulah yang menjaganya..sehingga kau sembuh...
Akhirnya,,kau terpaksa ku serahkan KEPADANYA...KEPADANYA..semoga
tuan barumu..menjaga mu dengan baik ..ohh..WIRA...
"KAU SENTIASA BERADA DI DALAM KENANGAN...
TERIMA KASIH KERANA BERKHIDMAT DENGAN BAIK
KERANA KAU TAK PERNAH MEMBERI MASALAH KEPADAKU
BERTUAH NYA TUAN BARU MEMILIKI MU...
AKU BERDOA KO SENTIASA BAHAGIA DISISINYA..."
EWAHHHH.......
SELAMAT TINGGAL PROTON WIRA.....
JASAMU TETAP KU KENANG:)
Akhirnya,,aku telah menjual kereta ku kepada orang lain..walaupun sedih..sebab wira aku nie tak penah membawa masalah kepada aku..tinggallah gambar ini sebagai kenangan...
Alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar...dan insyaallah..aku akan mendapat kereta idaman ku tak lama lagi....amin:))





Selasa, 5 Mei 2009

WAJAH KESAYANGAN HAMBA-PART2

~ ini pula daku setelah secara rasmi menjadi seorang ibu pada 26.09.2007~
..ada persamaan tak? Alamak!! terselah ketembaman diriku..huhuhu


~heee..diawal kemunculan ku bersama mak didunia ini~



Episod kali ini zieha nak display plak gambar wajah2 diri sendiri ketika masih baby bersama bondaku..dan juga wajah diriku setelah secara rasminya menjadi seorang ibu pada 26.09.2007 yang lalu. Tak sangka ye..cepat masa berlalu..dulu diriku seorang anak dara..sekarang dah jadi ibu..dan dua tahun sudah ku menjadi seorang IBU...sungguh manis rasa hidup ini..

Kali nie kita baca plak setelah kita telah mempunyai pasangan (sudah kawen daaa) dan versi nya mesti ada yang pernah terjadi pada diri anda( zieha amik dari petikan email,,,sahabatku jiehan) ..Apa-apa pun kita hayati dan renung2 sejenak petikan nie sebagai pengajaran untuk hidup kita ..jom kita layan petikan email nie


Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari.... mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada.... mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat.... emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah.... mak

Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku

Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon
mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau mak sudah tiada.....
.....
MAKKKKK....RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya......
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya........
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA


Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

Sedihnya.....mudah2an kita sentiasa menjadi anak yang bertanggungjawab dan mengingati ibu kita .. ingat syurga di bawah

tapak kaki ibu...

" ZIEHA SAYANG PADA MAK "

Sabtu, 2 Mei 2009

WAJAH2 KESAYANGAN HAMBA-PART1

~ HEHEHE..FESYEN RAMBUT ZAMAN 70AN..~

~ ALAMAK SOWY GAMBAR TAK BRAPA CLEAR..TAPI ZIEHA NAK POST GAK PIC MAK MASA MUDA2 DULU..HEHEHE~


~ INILAH DIA WAJAH KESAYANGAN HAMBA ~

heee..heee, petang tadi zieha gelebek2 gambo lama..terselit gambar yang cukup istimewa dalam hidup zieha..tanpa dia tak akan adonya diriku yang kerdil ini...di alam dunia yang fana ini..terlalu istimewa..tersangat..sangat..
dan tak boleh digambarkan dengan

KATA-KATA.
betullah kata orang2 tua..

DIA adalah segalanya..tak caya?.tak caya?..jom kita imbas..detik..detik MANIS ketika bersamanya...insan yang paling istimewa ini ialah emak..atau panggilan mudahku untuk emak ialah MAKKKK


So sempena HARI IBU tak lama lagi zieha nak sisipkan ruangan ini khas buat MAK..


kasih sayang dan jasa mak pada zieha akan ku kenang hingga ke akhir hayat..:)


Versi..zaman zieha masa kecik sehinggalah ke zaman anak daro...dulu2..aku pernah mengalami seperti ini...


Bila dahaga, yang susukan aku.... MAK

Bila lapar, yang suapkan aku.... MAK

Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. MAK

Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... MAK

Bila bangun tidur, aku cari.... MAK

Bila nangis, orang pertama yang datang ..... MAK

Bila nak bermanja, aku dekati.... MAK

Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.... MAK

Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.... MAK

Bila nakal, yang memarahi aku.... MAK

Bila merajuk, yang memujukku cuma.... MAK

Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... MAK

Bila takut, yang tenangkan aku.... MAK

Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... MAK

Aku selalu teringatkan .... MAK

Bila sedih, aku mesti talipon.... MAK

Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....MAK

Bila bengang.. aku suka luah pada.. MAK

Bila takut, aku selalu panggil... "MAKKKK! "

Bila sakit, orang paling risau adalah.... MAK

Bila nak exam, orang paling sibuk juga.... MAK

Bila buat hal, yang marah aku dulu.... MAK

Bila ada masalah, yang paling risau.... MAK

Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. MAK

Yang selalu masak makanan kegemaranku.... MAK

Kalau ada program atau aktiviti sekolah , yang selalu bekalkan makanan..... MAK

Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.... MAK

Yang selalu berleter kat aku... MAK

Yang selalu puji aku.... MAK

Yang selalu nasihat aku.... MAK

Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk..... MAK
Dan bila aku dah nak kahwin..orang yang paling gembira dan sibuk juga..MAK


Lagi...ohhh..ada lagi..to be continue...ye..:P