Pengikut

Ahad, 17 Mei 2009

THANK YOU TEACHER!!

Sempena Hari Guru..zieha nak wish selamat hari guru , buat2 cikgu2,guru yang banyak menabur bakti dan jasa..Jasamu akanku kenang..anak muridmu ini je..yang malas nak belajar(hik3x)..,nakal,suka ponteng class(penah buat tu...hik3x),kena denda..mcm2lah..
oklah kawan..dikesempatan ini zieha nak listkan..sekolah 2 yang pernah zieha sekolah dulu start dari darjah satu..hingga masuk university....

1. Sekolah Rendah Damansara Utama, Petaling Jaya
2. Sekolah Rendah Damansara Jaya, Petaling Jaya
3. Sekolah Menengah(P) Assunta, Pertaling Jaya
4. Universiti Teknologi Mara(UITM)

Salah satu sekolah yang banyak kenangan manis bagi diri zieha ialah masa zieha sekolah menengah dulu...Mula2 mmg tak nak masuk sekolah tu sbb sekolah tu dulu sekolah kristian..(mcm2 ala2 methodist la...)

After penilaian,..zieha kena panggil gan gurubesar sebab dapat result best kan..(hik3x..puji lah diri sendiri..gurubesar tu pun zieha dah lupa nama dia ..tapi seingat zieha dialah yang suggest zieha masuk sekolah tu sebab, dia kata sekolah tu bagus, dan zieha boleh jadi pandai..hik3x
dan yang terlebih terharunya gurubesar tu cakap zieha antara student yang terpilih untuk memasuki sekolah assunta tu..
waaaaaaa...
ye..ke..cikgu??..
ingat lagi ..gurubesar tu kata,lepas SRP nnti zieha leh lah masuk MRSM ataupun kolej tengku kursiah...masuk sekolah tu sementara je..untuk jadi pandai..katanya lah
last2..terjebak lah zieha kat sekolah tu...wahhh..terlebih sudah..dari SRP terus ke SPM..hehehe..suka sangat..kira ok la sekolah nie..tak yah masuk asrama pun leh jadi pandai..hik3x(lagipun aku tak sanggup berjauhan gan parents..dok asrama nie..maklumlah anak manjalah katakan..hik3x)

Masa masuk form 1..diriku kehairanan..kenapalah semuanya student2 perempuan ..huhuhu..bosannya..ialah selama nie..zieha kan sekolah mix(campur).
Timbul perasaan nak tukar sekolah plak..rasa tak kena pada jiwaku..tapi my father kata..
nak belajar ke..?nak main2..?aku pun ikut jelah..perintah bapaku itu..huhuhu,walaupun dihati ini..tak suka akan sekolah tu..

Akhirnya aku dapat menyesuaikan diri ,,dan sangat teruja pada sekolah assunta..bangga..menjadi anak murid ,,sebab cikgu2 kat sana bagus.2. glemer aper..hik3x..
Time yang paling best bila masuk class SRT( class memasak...waaaaa..best oooooo..)kalau part memasak..mmg aku suka..dan akulah paling suka buat kek,buat pastry,buat kuih...masa tu..
kalau kat luar class memang bau...sungguh mengancam,,...habis je time class..leh makan..masakan diri sendiri,..sambil masak ,kitaorang menjahit gak(part nie yang paling aku bosan sangat..sbb ayer tanganku..bukan menjahitla....
Bayangkan...skirt aku tak mcm rupa skirt...punyalah lama nak menyiapkannya...alahai....class menjahit nielah yang paling aku tak suka nak masuk,,,,hik3x

Cuma..yang tak bestnya..bila time masuk dewan..masih lagi ada tanda...+(cross...)..cessss..nampaknya,,sekolah nie malaikat tak masuk la....
Nak buat camna tu...???..tapi alhamdulillah...imanku masih kuat..kerana ustazah2 masih ada disana,,setia memberi ajaran pendidikan islam..kepada student2 islam..Alhamdullillah,pelajar2 islam tidak terpesong..walaupun..setiap hari guru besarnya(sister enda)..ada menyanyikan lagu berbau kristian...ishhhh..apa nie...buat dekk..je,,yang penting aku belajar...
Satu je aku nak puji sister enda nie...dia kelakar..dan buat pelajar2 semua happy dan suka pada beliau..very caring n memang seronoklah dengar dia bercakap..i learned good english from her..hehehee( terror lah skit2 ...)


Akhirnya..sister enda..nak pencen..dan digantikan dengan gurubesar baru iaitu Puan Alainal.Ramai student yang sadizzzz..yelah..hilang sudah celoteh sowa..sister enda..yang ceria itu.. dan ini satu petanda yang sekolah Assunta..akan berubah..lets see how Puan Alainal goes...and alhamdulillah .assunta..still the best school in PJ...(masa zaman i lah..zaman skrg..tak tau la...apa sudah jadi)
THANK YOU..ALL OF YOU..FOR BEING A GOOD TEACHER ...U ALL R THE BEST!!

Buat kawan2 semua yang nak tahu sekolah zieha dulu..jom layan video nie...nielah sekolah zieha dulu..hik3x....(sila abaikan lagu tu ye,,,bunyi......mcm ala?????......



video

10 ulasan:

  1. Pnah dgr nama sek akak tu...
    memang glamer pun...
    :)

    BalasPadam
  2. hehehe...kak zieha...dulu dok PJ ker? Best kan bila kita kenang cerita zaman dolo2

    BalasPadam
  3. best dok kenang2 zaman kenalan dolu kala.. hehheee...

    BalasPadam
  4. zieha-tc
    glemer erkk..hik3x..famaous amoss je:)

    BalasPadam
  5. zieha-liana
    a'aah.. nama pon lahir kat kayell,dok plak kt pj..mmg dibesarkan kt sana ..mmg best sgt bila ingat story lama2 nie..banyak kenangan oooo..lalalalala:)

    BalasPadam
  6. zieha-leen
    betol tu..kalau ada alat pemutar masa..mmg nak lalui semula lah..zaman tu..hik3x :)

    BalasPadam
  7. zieha-en_me
    hik3x..kenangan yang indah itewww:)

    BalasPadam
  8. wah..zieha ni student pinter rupanya..ceee..mesti anak2 pun pinter2..

    BalasPadam
  9. pinter ker...hehehe:p,alhamdullillah..mudah2an menurun ke anak plak:)

    BalasPadam

anda suka?teruja?pelik?prihatin?sedih?gembira?excited?
geram? benci? ingin tahu? apa lagi silalah mengomen .. :)