Pengikut

Rabu, 13 Mei 2009

KENDURI DI TEPI KEDAI

~ jeng2..inilah anak tokeh kedai nie..hehehehe SELAMAT PENGANTIN BARU~


~ apalah yang makcik2, akak2 tengah rancak berborak tu...?wahh..pangantin pun dah sampai~


~ wah! nampaknya kaler dinding kedai pun dah make over..hehehe..merah pink lagi~


~pakcik..apa menung2 tu?meh la kita menjamu selera....daging oporr dah terhidang untuk kita tu~


~ Suasana gotong royong nie jarang dah ada kat bandar-bandar~


Cuti sabtu baru nie, zieha berkesempatan menghadiri majlis kenduri kendara oleh puak2 orang UBAI,PEKAN PAHANG..HEHEHE, koi bukan orang pekan arrr,
koi orang..belah2 JERANTUT..HEHEHE
hantar parents je ke kenduri tu, sambil2 makan la...hehehe..alang2 dah jemput..anak,menantu,cucu pun interframe sekali,
hehehe, zieha mmg kenai gan tokeh kedai nie..sape tak kenal
"RESTORAN KITA"..
kalau penduduk kuantan mesti tahu mana restoran nie,,betul tak?
Tiap2 pagi restoran ini menyediakan roti canai..kalau dulu lagi sedap..tapi sayang penebar roti canai yang asal(seorang perempuan) telah kembali ke rahmatullah..
Sekarang rasanya pengganti penebar roti canai tu diganti oleh puak-kerabat dia gak kot..tapi
kali nie lelaki yang menebar roti canai tersebut..
Oklah..kawan2 jom kita layan je lah gambo suasana kenduri-kendera di tepi kedai plak
hehehe....
gambo koi..tak der nak interframe..rasa..malas nak bergambo hari tu..jadinya koi
amik gambo persekitaran majlis kenduri tu je lah..

12 ulasan:

  1. Dah lama tak mkn lauk kenduri..

    BalasPadam
  2. sedapnya dpt mkn daging opor pekannnnnnnn....
    terasa lapo pulok..hehehhe

    BalasPadam
  3. Zureen, same ler dengan ummi. Lama tak makan kenduri! Akhir bulan nie ada 2 kenduri...hehehe

    BalasPadam
  4. Salam Zieha... sabtu lepas i ada lalu kat sini... nak gi pasar malam... pelik jugak nampak pakcik2 duk siang daging... ade gulai kawah lagi... heran gak... sebab kat tengah2 bandar ade org tengah duk gulai kawah... heheh... rupa2nya anak tokei restoren kita... masa duk area jln tun ismail dulu, memang selalu brekfas situ... pekena roti canai ngan teh tarik... skang lama dah tak gi situ... lalu je...ohhhh... akak yang tebar roti dulu tu dah takde ekkk.... innalillah...

    BalasPadam
  5. anak tokey kedai tewwww.. ahaks

    BalasPadam
  6. zieha-mama_zureen
    tak pe..tak lama lagi cuti sekolah,byk tu kenduri dalam list..hehehe

    BalasPadam
  7. zieha-ada_ayrissa
    betul tu ..pekena gan nasi minyak gan nasi beriani..mmg beshh..heheheh:)

    BalasPadam
  8. zieha-liana
    hehehe..selamat menjamu selera ..kalau gie kenduri nnti..nyum,,nyumm

    BalasPadam
  9. zieha-maria
    betul tu maria..sayang penebar roti yang asal telah tiada:(rindu plak nk makan air tangan roti canai dia..huhuhuhu.Masa dia meninggal dulu, lama gak lah restoran kita nie tutup kedai buat sementara..(kesian akak tu..) Semoga dia ditempatkan bersama-sama orang yang beriman..amin

    BalasPadam
  10. zieha-en_me
    holahhh..waris2 PM tu tau..owang belah2 pekan..hehehe:)

    BalasPadam
  11. xpenah laa menghadiri kenduri kawin wat kat kedai. Pesyen baru ni

    BalasPadam
  12. zieha-kay
    kalau k.kay nak tahu tuan kedai nie rumah dia pun kat atas kedai..tu la pasal kenduri dia wat kat kedai

    BalasPadam

anda suka?teruja?pelik?prihatin?sedih?gembira?excited?
geram? benci? ingin tahu? apa lagi silalah mengomen .. :)