Pengikut

Sabtu, 12 September 2009

SARA THAI KITCHEN (WAN TOMYAM)

Minggu2 terakhir puasa..teringin plak
nak makan kat luar..
biasa tiap2 malam berbuka kat rumah..
hari nie baru berkesempatan nak berbuka kat luar
Semalam booked meja kat sara thai kitchen
bawak sekali parents i..
lama tak makan masakan ala thai..
kalau nak ikutkan menu masakan thai
sama je kat negeri2 lain..
cuma ada la satu dua lauk yang ada
speaciality kat restoran mereka
kalau kat kuantan nie kalau
sebut sarah thai menu yang wajib diorder
adalah kerabu mangga..walaaaa...
memang beshh
siapa2 yang nak datang try masakan thai
jom singgah sini..
....




~posing jab ..sementara nak tunggu waktu berbuka~

~anak aku memang pemakan orangnya...
makanan2 kat atas meja tu..semua dia nak,
macamlah puasa kenns..
hehehe~

~parents aku pun nak posing gak..
kasi lah chan masuk blog..hehehe~


~tomyam seafood~


uppsss..asal tinggal satu je sotong goreng tepung nie...hahaha..
disebabkan sedap sangat..terlupa plak nak snap..
nie satu lagi menu yang i suka..best..best..crispy



~telur dadar crispy~



sayur kailan ikan masin



~ menu speacial...mangga kerabu..i like:))~




~ikan kerapu sweet sour~









23 ulasan:

  1. salah sebuah restoran favourite saya n krol ni kak zieha... kitorang klu mkn kat situ menu wajib kailan ikan masin dgn udang goreng tepung mmg marvelloussssss

    BalasPadam
  2. yummy sedappnyer.. terliur ni

    BalasPadam
  3. aduh..mmg nmpak menyelerakan sungguh lauk pauk ni sume. kat mane sara thai kitchen ni zieha. kot2 ade peluang gi makan one day nnti kan..=)

    BalasPadam
  4. nti kalo singgah ke sane..leh ar kita berkumpul disitu ek..

    BalasPadam
  5. best nyer katner sara thai kitchen nie.. bleh singgah time blik pahang nt.. hehehe

    tringat sotong clup tpung kami dcuri owang kat thai kitchen.. tepi jlan bsar on d way nk blik b.ibam huhuhu

    BalasPadam
  6. zieha-lina

    mmg sedap kenns..nyummy:))

    BalasPadam
  7. zieha-adda

    hahahaha..nama pun posa..lapar..sangat..tapi mmg nyummy n delicious:P

    BalasPadam
  8. zieha-lily azliyana

    kat ktn nie ada 3 branch sara thai..wokehhs..nnti wat gathering leh gie sana kenns..insysallah kalau panjang umo..leh kita jupe:)

    BalasPadam
  9. zieha-asha

    boleh...best kan kumpul2 ramai:)

    BalasPadam
  10. zieha-erinzs

    camner sotong leh kena curi tewww..uhuhuhu
    nmpknya kena pekena sotong kat sara thai nie erinzs,,mmg ,,walaaaaaaa...bestt:)

    BalasPadam
  11. zieha-kay

    memang sedap kay..semalam rasa tak cukup makan..hehehe..

    BalasPadam
  12. uiii tomyam die ni sedap giler taw. ketagih d'buatnye.

    BalasPadam
  13. zieha-tukang cerita

    mesti nurul pandai masuk tomyam kenns:)

    BalasPadam
  14. xthn kak nza menatap pic mknan tu..alahai br pkul 1.30 nih...perut dh mula brkeroncong....hi, dasyat betul kak nza...em, mak zieha msh muda jelita lagi la...

    BalasPadam
  15. wwoohhh!!!! kerabu mgga tu.. btl2 mggoda ar..

    BalasPadam
  16. mmm bes bes..kita suka green kari dia..yummy...ala kecur lak liur... time pose2 ni cite pasal makanan...nk kene zieha nih...

    BalasPadam
  17. dulu masa keje kuantan ada gak gi mkn sana.. memang sedap sgt kerabu mangga dia.. satu lagi udang masak pedas ke ape tah nama dia.. mabeles~!
    akak, cuba try test ayam pandan kat restoran phuket kat tanjung lumpur lak.. lauk2 dia sume sedap gilers..

    BalasPadam
  18. zieha-nza

    ala..kak..time posa mmg semua nmpk sedap..TAPI memang sedap pun..nyummy..

    BalasPadam
  19. zieha-kakngah

    mmg sedappp sgt kerabu mangga tu...walaaaa

    BalasPadam
  20. zieha-oja

    ceh..ceh..posa ke teww..hehehe..:P sabo ..sabo.. ..nnti ajak la en hubby berbuka kat sana..

    BalasPadam
  21. zieha-shifa

    phuket..??dulu mmg sedap..tapi entah lah..nowdays..phuket dah tak sedap dah..agaknya tukang masak dia dah lari kot..uhuhuhuhu

    BalasPadam

anda suka?teruja?pelik?prihatin?sedih?gembira?excited?
geram? benci? ingin tahu? apa lagi silalah mengomen .. :)