Pengikut

Rabu, 9 September 2009

MASIH ADA YG SUDI BAGI:)



Tak tahulah kenapa kad raya sekarang
makin pupus di telan zaman??
dengan adanya sms..mms..3G ..internet..
kad yang sudah menjadi tradsisi zaman
mak abah ku dulu sudah semakin tenggelam
Patut ke kad ini terus dilupakan???
ingat masa kecik2 dulu
bila kawan2 bagi kad..
mesti excited nak beli kad untuk balas..
macam2 fesyen kad ada..
ada kad berharmony..berkartun..
wah..meriah sungguh masa tu..
Bila dah beli..mesti ada terselit pantun
dan pantun yang zieha tak pernah lupa
ialah..
"pecah kaca..pecah gelas
sudah baca harap balas...""
wakakakakaka
kelakar plak bila teringat zaman kecik2 dulu
Bila dah besar..dan zaman pun berubah
kad pun semakin ditinggalkan
dalam pada orang sibuk mempassing
email, sms..
dapat juga aku kad raya..
dari rakan2 bisness dari bangsa cina yang semestinya
sambil2 menyelam airkan..hehehe
baguslah mereka nie..
tahun nie dapatlah aku dua keping kad..
terfikir sejenak,...
orang melayu dan sahabat2 tak nak plak kasi kat aku..
hehehe..
kira ok lah..kan
masih ada yang sudi bagi...
jadilah dari tak der...:))

21 ulasan:

  1. Salam zieha...

    Dapat gak kad raya... saya tak dpt sekeping pun lg... Zaman moden kad raya nie di lupakan... saya pun tak menghantar pun... hu.. hu..

    Teringat zaman2 dolu2 dapat kad raya, tampal kat dinding rumah as hiasan... cantik pulak...

    BalasPadam
  2. Salam zieha...

    Betul tu, lama kelamaan kad raya akan pupus x delah kita nak gantung2 dekat rumah kan.. hehehehe..

    Tahun ni baru sekeping kad saya terima, dapat jak semalam terus gantung dekat office, teruja betul hahahaa....

    Saya belikan anak2 kad raya tuk bagi ngan kawan2 diorang jadik terasa gak kemeriahan macam kita dulu2 kan...

    BalasPadam
  3. Saya tak dapat pun kad raya tahun ni...
    huhuhuuu...
    :(

    BalasPadam
  4. Seronoknya dapat kad raya original...Na tak dapat lagi. Tapi yang virtual banyak la... :)

    BalasPadam
  5. mmg seronok dpt kt raya.. Kak nza dpt gak la dr ank2 murid. tu yg xthn bila tulis pntun2. Lasly mtk duit raya...

    BalasPadam
  6. Tahun ni,Zureen sekeping pun tak dpt lagi..waaa
    sedih rasanya..Dulu masa duduk asrama syokk aje bila dpt kad raya..he3(berlumba2 sapa dpt paling byk lagi..)

    BalasPadam
  7. wah bagus laa... kite ni berkurun dah tak dpt kad raya cam tu... takat sms/online jer.. tak feel kan.. teknologi canggih ni cemana kan... hik hik hik..

    BalasPadam
  8. aku pun baru dpt kad raya smlm.
    suker..

    BalasPadam
  9. me blom dapat lagikk.. uhuhu

    BalasPadam
  10. lepas baca post zieha ni,baru teringat nak post kad raya for MIL...omg..lupa lah...

    BalasPadam
  11. zieha->atikah

    tiqah,dulu kan kad raya banyak2 leh siap jadi hiasan gantung kad rumah..cantik je kann..skrg?? tak der la..semuanya tinggal kenangan je..uhuhuh

    BalasPadam
  12. zieha-hazel

    hazel..nasib baik kita sempat merasa kan kemeriahan mendapat dan membalas kad raya.Kesian anak kita tak dpt merasa..kadang2 kecanggihan yg ada skrg menyebabkan kita nak raya pun tak semangat..uhuhuhu

    BalasPadam
  13. zieha-tukang cerita

    nmpknya nurul kena start menghantar kad raya dulu..mungkin tahun depan ada la berbalas:)hehehe

    BalasPadam
  14. zieha-na shari

    tu la..rasa terharu pun ada...teringat zaman dulu22 tersangat banyak dapat kad raya..Sekarang???..uhuhuhu..bayang kad pun tak nmpk:(

    BalasPadam
  15. zieha-nza

    hehehe..akak kena standby duit raya tu..:))

    BalasPadam
  16. zieha-zureen

    alahai..ciannya..suruh anak mama je lah yg bagi..uhuhuhuhu

    BalasPadam
  17. zieha-leen-awie

    teknologi yang ada skrg tanpa disedari akan menghapuskan tradisi kita yang lalu.walaupun dari segi kos jimat sbb tak yah beli setem..utk pos,,tapi feel tak der kan..uhuhuhu

    BalasPadam
  18. zieha-kakngah

    lalalalala..sukanya dpt kad raya:))

    BalasPadam
  19. zieha-en_me

    jgan sadis..sadizzz..dik:)en_me hulurkan kad dulu kat member2..tahun dpn ada la tu dapat kad raya:))

    BalasPadam
  20. zieha-noy

    untuk zieha tak der ke..uhuhuhuhu:((

    BalasPadam

anda suka?teruja?pelik?prihatin?sedih?gembira?excited?
geram? benci? ingin tahu? apa lagi silalah mengomen .. :)