Pengikut

Jumaat, 19 Jun 2009

EVERLAND (08.06.09)





~ satu lagi yang aku musykil dan tertanya2..kenapa design kat everland nie seakan-akan kubah masjid arrr?..macam ala2 negara islam plak..hik3x.. but nice:))~



~ tinggallah everland sebagai kenangan..kalau orang tanya..apa tempat menarik yang boleh berkunjung kat korea??..everland kot..kira ok lah nak bawa family satu hari suntuk kat sana..memang menghiburkan..hik3x~





~menikmatan keindahan lampu warna warni..di sana..cantik ~




~ ini pose aku yang terakhir kat everland tu..dah letih tahap gaban tu...bilalah nak balik nie..kepala ingat nak tido je..masa tu~




~suasana malam kat everland...upsss..soweyy..gambar kureng clear..tapi cantik kan~




~ inilah bantal neg yang aku beli kat sana..macam2 patern ada..geram..rasa nak beli je semua.Harganya 12,000 w(RM32)~




~ sweet betul bunga2 kat sini..musim sejuk memang mudah bunga2 ini mekar dan hidup ye~




~ kat pintu gerbang mana tah..banyak sangat ..tempat cantiknya..yang kitaorang lum round lagi..hari pun dah masuk senja dah~




~ sempat lagi tu nak posing walaupun dah letihzzzz..errr sekali pandang macam kat bukit tinggi,mesia plak~




~posing kat tempat makan ...akak2 we ollss dah lapar grupe2nya..nak cari makanan ringan untuk alas peyut..apa yang boleh makan kat situ.??..i jupe popcorn jek...beli sekali gan tupperware dia yang cute tu..esok firas leh amik bawa kat sekolah hik3x~




~round2 kat sekitar everland~




~ gambar kenangan kat taman tema air they olls...sempatlah masuk dalam boat kecik sambil menari2 dalam air tu..besh..besh..i enjoy this part~





~ ini ahmoi..korea..yang selalu senyum.. princess safari la katakan..~




~ gambar dalam bas kebal masuk dalam safari they olls~




~penguin pun ..tengah syok sendiri tu~




~part beruang nie..yang ada dalam everland they olls~




~patung2 dalam gambar nie sebenarnya bergerak2...~



~ apa2 pun pose dulu beramai2,,ini memang acara wajib daaaaaaa~




~ adalah macam ala2 disneyland..tapi versi korea deh...~



Setelah menikmati pulau cinta..kami seterusnya..ke everland..ala2 disneyland lah kat sana....kami sampai disana dalam pukul 5 petang waktu korea..sempatlah kami masuk water theme park,safari, 3D movie..posing2 kat sekeling everland..



Time malam memang cantik kat sini.Memandangkan we olls dah terlalu letih...kitaorang dah malas nak posing2 sangat...juz tengok apa yang menarik dan beli bantal neg yang cantik n cute disana..untuk kenangan..Banyak sovenier untuk kanak2 kat sini..kalau ada anak2 kecil, confirm..semualah dia nak..sebab mostly sovenier dia kat everland nie memang cute for kids.Kalau ada firas mau nya dicapai semua toys kat situ..





















5 ulasan:

  1. sonoknyerr gi korea tewww..

    BalasPadam
  2. bestnya tgk zieha ambik gambar kat bnyk tempat tu. teringin plak nak kesana..

    BalasPadam
  3. zieha- en_me

    sonot..dapat tgk negara orang tewww:))

    BalasPadam
  4. zieha-mama_tiara

    kat everland nie lebih best kalau bawa family..baru happening.mcm2 ada. Kalau mama_ tiara nak gie tahun nie mmg ok sbb this year they olls promoting visit korea 2009.

    BalasPadam
  5. salam perkenalan zieha ...

    thanx a lots sbb sudi bagi pandangan dan nasihat .. amat bermakna untuk merawat ati ini ..
    semuga perkenalan kita berpanjangan di alam siber ini ...

    insyaallah ieda akan tabah mengharunginya ...

    BalasPadam

anda suka?teruja?pelik?prihatin?sedih?gembira?excited?
geram? benci? ingin tahu? apa lagi silalah mengomen .. :)